suede tas

Vier stappen om je suède tas schoon te maken

Velen schrikken terug van suède tassen bij het kopen, omdat ze denken dat suède erg moeilijk te onderhouden is. In werkelijkheid heb je slechts enkele eenvoudige basiszorg nodig om je suède tas nieuw leven in te blazen. Als er echter schade of olievlekken zijn, kan het moeilijk zijn om te herstellen. Daarom is het raadzaam om preventieve maatregelen te nemen en goed voor je suède tas te zorgen.

Stap één: Droog afnemen

Je hebt alleen een zachte en pluisvrije doek nodig om stof en pluisjes van je suède tas af te vegen. Let op dat je niet te hard wrijft om te voorkomen dat vuil verder aan de suède tas blijft kleven. Veeg voorzichtig totdat er geen resten meer zijn.

suede tas

Stap twee: Vochtig afnemen

Maak de doek vochtig om meer vuil van de suède tas te verwijderen. Als je suède tas niet erg vuil is, volstaat zacht afnemen. Wees voorzichtig, want te veel vocht is niet goed voor suède, dus gebruik een doek met een lage absorptiecapaciteit.

suede tas

Stap drie: Borstelen

Als je een suède tas hebt, kun je een suède borstel aanschaffen voor periodiek onderhoud. Deze borstel verwijdert niet alleen vuil van de suède tas, maar herstelt ook de zachtheid. Borstel voorzichtig in de richting van de leerstructuur om resterend stof en vuil van de suède tas te verwijderen.

suede tas

Stap vier: Suède tas verzorgen

Als je suède tas er dof uitziet, heeft deze verzorging nodig. Je kunt een lederen conditioner naar keuze gebruiken om je suède tas nieuw leven in te blazen. Dompel een doek in een kleine hoeveelheid conditioner, vouw de doek en verdeel de conditioner gelijkmatig over de doek. Masseer voorzichtig in de suède tas in de richting van de leerstructuur.

suede tas

Laat de tas vervolgens drogen, maar vermijd warmtebronnen en direct zonlicht. Na het drogen kun je de tas in een stofzak bewaren.

Deze methode is geschikt voor alle suède materialen, maar zorg ervoor dat je altijd een test uitvoert op een onopvallende plek voordat je het op je items gebruikt om schade te voorkomen.

Laat een reactie achter

Winkelwagen