Zorggids

Afhankelijk van het leertype heeft elke tas speciale zorg nodig. Bij nieuwe producten behoudt het leer zijn natuurlijke beschermende eigenschappen en mag het tijdens de eerste maanden van gebruik slechts af en toe gepolijst worden. Pas op dat u niet te veel verzorging gebruikt, omdat dit ongewenste oneffenheden kan veroorzaken.

Zorg ervoor dat je je tas uit de buurt houdt van sterke oplosmiddelen zoals aceton, vlekverwijderaar, verfverdunner of nagellakremover, omdat deze de verf van het leer kunnen verwijderen. Lederwarenspecialisten bieden speciale zorg voor verschillende leersoorten.

Verzorging van verschillende leersoorten.

EENVOUDIG LEER

Gladde leren tassen kun je het beste schoonmaken met een kleurloze leerolie of crème. Veeg je tas af met een zachte doek en gebruik spaarzaam producten.

LAKLEER

Lakleren tassen kunnen worden gereinigd met een speciaal schuim. Het schuim moet met een zachte doek worden aangebracht en voorzichtig in de zak worden gewreven.

PAARD

Bij wallen met Cavallino (huid) regelmatig de vacht borstelen in de richting van de haargroei. Dit kan voorkomen dat haar breekt als gevolg van constante wrijving met kleding.

MEER TIPS EN TIPS

Afhankelijk van het seizoen heeft je tas speciale bescherming nodig tegen fel zonlicht of hevige regen. Als uw tas ondanks uw inspanningen toch nat wordt, vul hem dan met absorberend papier en gebruik een föhn om watervlekken te voorkomen. Houd bij het föhnen afstand.

Nat of vochtig leer mag niet worden blootgesteld aan overmatige hitte (bijvoorbeeld radiatoren), omdat het leer hierdoor kan uitharden, barsten en onherstelbaar beschadigd raakt. Als uw tas nat wordt door de regen, droog hem dan onmiddellijk af met een zachte doek.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan het dragen van een lichtgekleurde tas met een donkerblauwe spijkerbroek. De kleur van donkere jeans heeft de neiging door te bloeden naar andere materialen!

Uw pen kan ook de ergste vijand van uw leren etui zijn! In de meeste gevallen kunnen inktvlekken niet worden verwijderd.

Vet- of olievlekken kunt u het beste behandelen met bloem, bakpoeder of gemalen krijt. Eenmaal aangebracht op het aangetaste gebied kunnen ze olie absorberen en blijvende vlekken helpen voorkomen.

OPSLAG

De meegeleverde tas is ideaal om je tas in op te bergen en te beschermen tegen vuil en vocht.

Met goede zorg en goede opslag kan uw tas uw metgezel voor het leven zijn.

Winkelwagen